Direktor preduzeća “Elektro-Hercegovina” Vladislav Vladičić izjavio je danas da je na pomolu rješenje u vezi sa problemom dugovanja bilećkog “Vodovoda” koji već 11 godina ne plaća električnu energiju ovom preduzeću.

 
On je nakon sastanka u Trebinju, kome su prisustvovali predstavnici ovih preduzeća, rukovodstva Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/, opštine Bileća, sindikata “Elektro-Hercegovine”, te narodni poslanik Radovan Vuković, rekao da će biti potpisan protokol o načinu izmirenja duga po zakonu i procedurama koje su zakonski dozvoljene.

Vladičić je istakao da će, najvjerovatnije, reprogram duga biti na 15 godina.

Direktor bilećkog “Vodovoda” Borislav Vukoje precizirao je da je jedna od inicijativa učesnika sastanka da se Vladi Republike Srpske uputi zahtjev da se otpišu kamate na dosadašnja ukupna dugovanja za troškove električne energije, te da HET interveniše avansno sa dva miliona maraka na ime naknade za potopljeno zemljište opštini Bileća koje bi bile uplaćene “Elektro-Hercegovini” na ime reprograma.

“Da bi `Vodovod` mogao da servisira tekuću potrošnju električne energije koja je trenutno na mjesečnom nivou 30.000 KM, trebalo bi da se uradi korekcija cijena vode, ali na lokalnim organima je da donesu tu odluku”, rekao je Vukoje i napomenuo da je trenutna cijena 56 feninga po metru kubnom za fizička lica, a za pravna 2,03 feninga.

Predsjednik sindikata “Elektro-Hercegovine” Radoslav Ninković kaže da su i radnici zadovoljni skorim rješavanjem problema višegodišnjih dugovanja zbog kojih su, kako je rekao, i oni trpjeli, jer im stimulacija i plate zavise od naplate električne energije.

Bilećki “Vodovod” preduzeću “Elektro-Hercegovina” duguje oko sedam miliona maraka.

Izvor: Srna