Auto-moto savez Republike Srpske danas je u Bileći realizovao Republičku preventivnu kampanju „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2020“ u kojoj su besplatno kontrolisali ispravnost uređaja na motornim vozilima i njihovu pripremljenost za vožnju u zimskim uslovima.

Cilj ove aktivnosti je povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

„Danas smo sproveli redovnu akciju u Bileći. U pitanju je preventivna aktivnost provjere bezbjedne vožnje u zimskim uslovima. Кontrolisali smo ispravnost svjetlosno signalnih uređaja, dubinu gazećeg sloja pneumatika, rashladnu i kočionu tečnost i punjenje akumulatora. Napominjemo da je od 15.novembra obavezno posjedovanje zimske opreme na putevima u Republici Srpskoj“, istakao je inženjer saobraćaja iz Auto-moto saveza Republike Srpske Predrag Likokur.

Кampanja će trajati do 27. novembra 2020. u više gradova i opština Srpske, a organizuje je Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa kompanijom „Optima grupa“ i podrškom Ministarstva saobraćaja i veza RS, Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Agencije za bezbjednost saobraćaja RS i lokalnih zajednica.

 

Izvor: Radio Bileća