Prvi topli dani inspirisali su radnike Turističke organizacije Opštine Bileća da izađu u prirodu i pozabave se čišćenjem okoline. Predvođeni novim direktorom Mladenom Tepavčevićem, zasukali su rukave i očistli smeće oko muzeja i šetalište pored jezera.
Iako je do sada bilo puno sličnih akcija, ovim putem htjeli su da na ličnom primjeru pokažu kako uz malo truda svi možemo da doprinesemo ljepšem izgledu naše opštine.
„Cilj nam je da kao Turistička organizacija apelujemo na sugrađane da ne bacaju smeće na mjesta gđe to nije predviđeno. Nažalost, ovo je ogledalo grada i stanja u društvu u kome živimo. Sve dok se ovako ophodimo prema prirodi ne možemo očekivati da nam se dešavaju neke pozitivne stvari“ , rekao je direktor TO Opštine Bileća, Mladen Tepevčević.
Akciji su se pridružili radnici „Komusa“ i „Vodovoda“. Iz komunalnog preduzeća su poslali jednog radnika sa trimerom, a iz Vodovoda su ustupili kamion sa kojim je odvezeno sakupljeno smeće.
Bilećko jezero svojom ljepotom mami poglede svih koji tuda prolaze, ali nažalost to je u drugom planu kada su mu obale zatrpane smećem. Vrijeme je da konačno pokažemo zahvalnost prirodi na ljepotama koje nam je podarila, a kako drugačije nego očuvanjem toga blaga.