Opština Bileća, hram Svetog Save i SPKD „Prosvjeta“ Bileća obilježili su dana svoju krsnu slavu, prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja Svetog Savu.

Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetog Save služio je episkop zahumsko- hercegovački i primorski Dimitrije.

Nakon liturgije održano je lomljenje slavskog kolača i dodjela Povelje opštine Bileća za istaknutog pojedinca i kolektiv.

Nagrade najboljima uručio je načelnik opštine Bileća Veselin Vujović.

Ranije je na Svečanoj sjednici Skupštine opštine Bileća odlučeno da Povelja za iskazanu stručnost, odanost poslu i postignute rezultate sa učenicima škole na takmičenjima širom regiona bude dodjeljena nastavniku u Osnovnoj školi „Petar II Petrović Njagoš“ Milenku Кešelju.

Povelju za iskazanu humanost, ogromnu požrtvovanost, korektan i profesionalan odnos prema pacijentima u vrijeme epidemije korona virusa dobili su članovi Кovid tima doktorica Dragane Tešanović i Zorke Bajčetić.

Titulom najboljeg sportiste okitio se maratonac Ljubo Trklja.

Zbog epidemiloloških mjera ove godine nije organizovan prijem u Crkvenom saborištu kao ni svečani ručak u Domu kulture, a litija nije prošla ulicama Bileće.

Svetosavske svečanosti svojim nastupom obogatili su članovi Udruženja guslara i epskih pjesnika „Vojvoda Vlatko Vuković“ i Udruženja guslara “Vojvoda Gligor Milićević”.

 

 

 

 

 

Izvor: Dubravka Čolović, Srpska info