U dvije bilećke osnovne škole i u Srednjoškolskom centru „Golub Кureš“ danas je počela nova školska 2020/2021. godina.

U Osnovnoj školi „Petar II Petrović Njagoš“ u školske klupe sjelo je 48, a u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ 36 prvačića.

Prema riječima direktora OŠ „Petar II Petrović Njagoš“, Zorice Pekić, u ovoj školskoj godini nastavu pohađa 459 učenika.

„Prvi školski dan u našoj školi protiče redovno, djeca su disciplinovana i zainteresovana za sticanje novih znanja. Apelujem na roditelje da ne ulaze u školu i da se bez potrebe ne zadržavaju u školskom dvorištu“, istakla je Pekićeva.

Sve je spremno za početak nove školske godine i u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u čije klupe je sjelo 346 učenika. Ljudmila Milošević direktor ove škole ističe da su školske prostorije pripremljene i dezinfikovane.

„ Nastava se odvija uz poštovanje epidemioloških mjera koje su propisali Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“, rekla je Miloševićeva.

Opština Bileća obezbjedila je prigodne poklone za prvačiće, dok je Ministarstvo prosvjete i kulture podijelilo besplatne udžbenike učenicima prvih i drugih razreda, kao i za đake koji su treće i svako naredno dijete iz porodica sa troje i više djece, a učenici su od trećeg do devetog razreda.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta obezbjedilo je udžbenike za odlične učenike iz porodica sa četvoro i više djece i to za djecu od trećeg do devetog razreda.

Izvor: Radio Bileća