Božo Rogač, Nikola Lisov i Miomir Biberdžić, mladi treneri Fudbalskog kluba „Hercegovac“ osmislili su i aplicirali za projekat „Nek’ se lopta kotrlja“.

Njihovim trudom i zalaganjem mladih fudbalera ovaj projekat osvojio je potreban broj glasova i odobren od Omladinske banke, a finansiran od Fondacije „Mozaik“.

Mlade fudbalere i njihove trenere svojom posjetom danas su iznenadili članovi Omladinskog odbora „Mozaik“ koji su nakon druženja fudbalerima uručili potrebnu sportsku opremu planiranu projektom „Nek’ se lopta kotrlja“.

„Nakon svlačionica lopte i sportski rekviziti su nam bili najpotrebniji za kvalitetan trening. U ime svih mojih kolega želim da uputim zahvalnost našim donatorima i da poručim da na nas uvijek mogu računati, da ćemo učestvovati u svim akcijama koje budu organizovane u cilju poboljšanja ambijenta u našem gradu.

Mogu se pohvaliti da je naš klub svakoga dana sve brojniji i nadam se da ćemo održati kontinuitet dobrih rezultata na svim nivoima“, kaže trener Božo Rogač.

U okviru projekta “ Hercegovcu“ je donirano 20 lopti, 45 majica za pionire i kadete, vijače, štafete i pumpe za lopte. U okviru programa Omladinske banke u Bileći je u toku realizacija sedam projekata.

„Veoma smo ponosni na sve omladinske inicijative koje realizujemo u našem gradu, a poseban značaj imaju ovakvi projekti koji imaju za cilj razvoj sporta.

Fudbalski klub je veoma uspješan kolektiv i nadam se da će ova donacija dodatno motivisati momke da održe kontinuitet dobrih rezultata koje postižu. Pohvalila bih naše trenere koji uvijek nađu način kako da poboljšaju uslove u kojima treniraju mladi fudbaleri“, kaže koordinator Omladinske banke Dejana Janjić.

Na gradskom stadionu danas je održan i zajednički trening mladih fudbalera iz Trebinja i Bileće. Fudbalerima „ Hercegovca“ na druženje su došli članovi Škole fudbala „LeoStars“ iz Trebinja.

 

 

 

Izvor: Radio Bileća