U Bileći je održana prezentacija nagradnog takmičenja „Moje putovanje Evropom“ koje u cilju promocije putovanja, upoznavanja novih kultura i tradicija i jačanja mobilnosti mladih organizuje Info centar Evropske unije u BiH.

Pravo učešća imaju građani BiH od 18 do 35 godina starosti koji napišu detaljan plan putovanja i objasne zašto baš oni trebaju da dožive „besplatno putovanje Evropom“.

„Plan putovanja treba da sadrži destinacije i znamenitosti u Evropskoj uniji koje želite posjetiti. Takmičari moraju opisati zašto su te destinacije interesantne, na koji način će posjeta izabranim znamenitostima proširiti njihovo znanja o EU i kako će podjeliti svoja iskustva sa mladima u BiH. Planom moraju biti predviđeni hoteli i hosteli gdje će putnici biti smješteni, navedeni troškovi, prevoz koji će putnici koristiti, a poželjno je da putuju vozom, avionom i autobusom…

I što je najvažnije mora biti pojašenjeno: Zašto baš vi trebate da osvojite ovu nagradu!“, rekao je promoter projekta Nikola Кandić.

Srećni dobitnici u toku putovanja trebaju pripremiti i na društvenim mrežama objaviti putopisne reportaže koje će mladima u BiH prenijeti poruke o prednostima putovanja i upoznavanja različitih kultura.

Takmičenje se realizuje u tri ciklusa i u svakom će biti dodjeljena po jedna nagrada od 1000 evra.

Prvi ciklus završen je 15.jula, drugi traje do 15.avgusta i treći do 15. septembra.

Prijave možete slati na email adresu [email protected], a za više informacija posjetite: https://euinfo.ba/bs/travel-to-europe/62.

 

 

Izvor: Radio Bileća