Od posljednjeg izvještaja u Bileći nema novih potvrđenih slučajeva infekcije virusom korona, a na području ovog grada zaraženo je jedno lice, prenosi Radio Bileća.

Deset testiranih lica, od kojih je šest kontakata sa zaraženim licem, a četiri osobe iz karantina negativno je na koronavirus.

Osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim licem ostaju u kućnoj izolaciji i prema proceduri Epidemiološke službe još jednom će biti testirani prije izlaska iz kućne izolacije, 10-14 dana od dana kada su ostvarili kontakt sa zaraženim licem.

Četiri lica koja su bila smještena u karantin biće premještena u kućnu izolaciju do isteka četrnaest dana od dana kada su dobili Rješenje za izolaciju i biće pod zdravstvenim nadzorom. Dva lica ostaju u karantinskoj izolaciji pod posebnim uslovima.

„Pozivamo građane Bileće da budu dodatno oprezni, odgovorni i da poštuju sve mjere. Ove činjenice i rezultati koje smo dobili ne utiču na promjenu ponašanja. Moramo smanjiti broj kontakata, nositi zaštitnu opremu i čuvati sebe i druge. Ne smijemo se opustiti“ poručuju iz Štaba za vanredne situacije opštine Bileća i ističu da će u narednim danima biti pooštrene kontrole poštovanja propisanih mjera u našoj opštini.

 

 

Izvor: Radio Bileća