Drugi Bilećki međunarodni plivački maraton održaće se 28. jula 2019. godine na Bilećkom jezeru.

Organizator ove sportsko-turističko-privredne manifestacije je Opština Bileća, a suorganizator, idejni tvorac i nosilac marketinško-tehničke pripreme i realizacije je Zavičajni klub “Osvit” Bileća.

Bilećki međunarodni plivački maraton član je Saveza za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije i uvršten je u kalendare „SRB Open Water Cup“ i “Global Swim Series”.

„Plivači, maratonci, sportisti, rekreativci, ljubitelji daljinskog plivanja, zdravog života i dobrog druženja, dobro nam došli da uživate u blagodarju i blagodetima našeg najsjajnijeg bisera – Bilećkog jezera.Mi ćemo se potruditi da obezbijedimo bogat nagradni fond. Nagrade će biti identične i u muškoj i ženskoj kategoriji, a kotizacija za učešće se ne naplaćuje!“, navodi se u pozivu koji je objavljen na zvaničnoj stranici Drugog plivačkog maratona.

Podsjećamo da su Tamaš Farkaš iz Bačke Topole i Jelena Ječanski iz Novog Sada pobjednici Prvog međunarodnog plivačkog maratona koji je okupio veliki broj posjetilaca.
U prilogu najave Drugog maratona donosimo fotografije zabilježena na Prvom međunarodnom plivačkom maratonu održanom na Bilećkom jezeru.

 

 

 

Izvor: Radio Bileća