U cilju prikupljanja što većeg broja fotografija zaštićenih prirodnih i nepokretnih kulturno-istorijskih dobara na teritoriji Hercegovine, Vikimedijina zajednica Republike Srpske organizuje foto-turu u Bileći. Foto-tura je dio projektnih aktivnosti projekta Tragom duše 2019.

Foto- tura se održava 14. septembra 2019. godine od 9:00 časova. Učesnici se okupljaju u Starom Dom uvojske u Bećaruši (Bileća).

Cilj foto-ture je promovisanje prirodnih i nepokretnih kulturno-istorijskih dobara koja se nalaze na teritoriji opštine Bileća. Prikupljene fotografije će uzeti direktno učešće u foto-konkursu Tragom duše 2019. Pored davanja doprinosa slobodnom znanju (fotografije će biti objavljene pod slobodnom licencom i poslužiće za ilustrovanje Vikimedijinih projekata – prvenstveno Vikipedije) i promovisanja ljepota Bileće. Vaše fotografije će biti kvalifikovane za učešće u trci za prestižne nagrade foto-konkursa Tragom duše 2019.

Za sve informacije možete kontaktirati Vikimediju ( info@wikimedia.rs.ba) ili Turističku organizaciju Opštine Bileća i osigurati mjesto u grupi fotografa koji će uzeti učešće u foto-turi.
Broj učesnika je ograničen. Rok za prijavu je 12. septembar 2019. godine.

„Pored foto-aparata koji će Vam biti potreban, dovoljno je da ponesete dobro raspoloženje. Sve ostalo je u nadležnosti naše organizacije (hrana, osveženje itd.). Preporučujemo da obučete laganiju odjeću i obujete par najudobnijih patika.“, poručuju organizatori.

Zvanični partneri projektne aktivnosti su:Turistička organizacija Opštine Bileća i Foto kino klub Trebinje.

 

 

 

 

 

Izvor: Radio Bileća