Дому здравља у Билећи искључена је вода због неплаћања вишемјесечних рачуна и дуга од око 25.000 КМ, слиједе и тужбе против ове установе и других неплатиша потврдио је Срни директор билећког “Водовода” Борислав Вукоје.

Он каже да је Дому здравља вода искључена у сриједу и напомиње да су раније у више наврата упозоравали надлежне из те здравствене установе да измире своје обавезе, што није испоштовано.

Вукоје додаје да је након затварања вентила на шахту у кругу Дома здравља противзаконито и неовлаштено неко отворио вентил, након чега су из Водовода затворили вентила на другом мјесту, али је и он пронађен и отворен.

Премна његовим ријечима, са мреже је искључен и ФК “Херцеговац” који има дуг око 30.000 КМ.

Међу 43 правна лица која су због неплаћања рачуна остала без воде био је и вртић, али је након уплате половине износа укупног дуга, вода тој установи поново укључена.

“Настојимо да све потрошаче који не плаћају уредно своје обавезе и по неколико пута упозоримо, шаљемо опомене и након што све мјере исцрпимо приступамо искључењу”, каже Вукоје.

Он најављује да ће данас покренути процедуру за тужбу против Дома здравља и ФК “Херцеговац”, због више десетина хиљада марака дуга.

Вукоје каже да морају потраживати своја дуговања како би и “Водовод” на вријеме испуњавао своје обавезе и био ликвидан.

 

Извор: Срна