Golom Vedada Ibiševića, reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Litvaniju i zvanično se plasirala na Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu naredne godine.

Odlična litvanska odbrana odolijevala je silnim napadima BiH reprezentacije. Miralem Pjanić je iz slobodnih udaraca bio nekoliko puta nadomak gola, ali je odlični litvanski golman bio neprelezna preprka. U 68. minutu se otvorila litvanska odbrana, Ibišević je iz jednog ubacivanja dobro snašao i matirao golmana domaćih za konačnih 1:0 i  jedan od sigurno najvećih sportskih uspjeha ove zemlje.

Reprezentacija Srbije se oprostila od kvalifikacija odličnom igrom u Jagodini gdje je ugostila Makedoniju i slavila rezultatom 5:1. Strijelci za Srbiju su bili Ristevski (autogol) u 16. , Basta u 19. , Kolarov u 28. iz jedanaesterca, Tadić u 53. i Stefan Šćepović u 73. minutu, te Jahović u 83. za Makedoniju.

Srbija je ovom partijom popravila loš utisak iz dosadašnjeg toka kvalifikacija i zadržala treću poziciju u grupi iza Belgije, koja direktno ide na Mundijal i samo tri boda iza Hrvatske koja je doživila još jedan poraz na kraju kvalifikacija od Škotske u Glazgovu 2:0.