Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o pružanju zdravstvene usluge testiranja na virus korona državljanima Republike Srpske koji putuju u inostranstvo radi liječenja, kao i njihovim imenovanim pratiocima.

Štab je zadužio javne zdravstvene ustanove koje su organizovane i osposobljene za pružanje zdravstvene usluge testiranja na virus korona da izvrše testiranja građanima Republike Srpske koji putuju u inostranstvo radi liječenja, kao i njihovim imenovanim pratiocima.

Za izvršenje ovog Zaključka zadužuju se JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, JZU Univerzitetska Bolnica u Foči, JZU Bolnica “Sveti vračevi” u Bijeljini i JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Ukoliko Rješenjem o odobravanju liječenja nije određen pratilac testiranje se može izvršiti i pratiocu za koje izabrani doktor medicine – specijalista porodične medicine naknadno utvrdi neophodnost pratnje na odgovarajućoj potvrdi”, navedeno je u saopštenju Republičkog štaba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske se zadužuje da organizuje snabdijevanje javnih zdravstvenih ustanova potrošnim materijalom za sprovođenje postupka testiranja.

Zaključak stupa na snagu danom donošenja.

 

 

 

Izvor: Srna