U Berkovićima će danas biti potpisani ugovori o dodjeli sredstava posredstvom Programa podrške marginalizovanim grupama koji realizuje USAID u saradnji sa ovom opštinom, u okviru kojeg je obezbijeđeno 30.000 KM za pružanje podrške u pokretanju i razvoju biznisa žena iz marginalizovanih grupa.

Tri žene potpisaće ugovore o dodjeli sredstava u 14.00 časova u zgradi opštine, rekla je Srni portparol USAID-ovog programa Amela Sačić.

Biznisi će biti pokrenuti u oblasti poljoprivrede i uslužnih djelatnosti, a preduzetnicama će biti pružena finansijska i mentorska podrška u pokretanju i održavanju biznisa.

Riječ je o podršci u razvoju biznisa za žene sa invaliditetom, majke osoba s invaliditetom, žene iz ruralnih područja, žrtve nasilja, te nezaposlene mlade žene.

Sredstva se dodjeljuju posredstom Fonda za podršku razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena koji je osnovan početkom 2017. godine i kroz koji je do sada podržano više od 100 biznisa.

Rezultati dosadašnjeg djelovanja fonda vidljivi su kroz održive biznise koji i dalje rastu, značajno povećanje kućnog budžeta i otvaranje novih radnih mjesta.

 

 

 

 

Izvor: SRNA