Banjalučka pivara je kompanija koja je opredjeljena da bude odgovorna prema cjelokupnoj lokalnoj zajednici i u sklopu toga veliki dio zauzima podrška sportu i sportskim klubovima širom Republike Srpske.

U sklopu toga, potpisala je ugovor o saradnji sa hercegovačkim sportskim kolektivima KK „Leotar“ i RK „Hercegovac“ i pružila im punu podršku u realizaciji njihovih sportskih ciljeva, tako da će ove klubove „krasiti boje“ novog brenda Banjalučke pivare „Banjalučkog piva“.

„Nastojimo da budemo kompanija koja pruža podršku celokupnoj društvenoj zajednici, širom Republike Srpske, u oblasti sporta, kulture, muzike i različitih vrsta projekata od značaja za razvoj i unapređenje tih oblasti. Drago nam je što smo u mogućnosti da pružimo podršku i sportskim klubovima iz Hercegovine poput KK „Leotar“ i RK „Hercegovca“.

Nadamo se da će ovi klubovi, uz našu podršku i u bojama našeg "Banjalučkog piva", nastaviti da nižu uspjehe i promovišu sport Republike Srpske i van granica naše zemlje,“ izjavio je Ilija Šetka, generalni direktor Banjalučke pivare.

KK “Leotar” je osnovan 1974. godine i jedan je od najuspješnijih sportskih kolektiva, sa
zapaženim sportskim rezultatima u svim takmičarskim selekcijama. Osnovni cilj za tekuću sezonu je obezbjeđenje statusa premijerligaša, a ističu i koliko im je značajna podrška koju su dobili.

„Veoma smo zahvalni kompaniji Banjalučkoj pivari koja je, u ovoj veoma teškoj godini, u kojoj se mnogi sportski klubovi bore za golu egzistenciju i opstanak, prepoznala naš klub kao nekoga koga vrijedi podržati u borbi za nastavak svog bitisanja i učešće u renomiranom takmičenju, kakva je „Premijer“ liga BiH u košarci.

Njihova podrška nam je od velikog značaja i potrudićemo se da svojim rezultatima opravdamo njihova očekivanja,“ izjavio je Aleksandar Vujić, predsjednik KK „Leotar“ Trebinje.

Rukometni klub "Hercegovac" je od svog osnivanja, 2008. godine do 2019. godine redovno nastupao u 1.ligi Republike Srpske. U ovoj godini, RK "Hercegovac" akcenat stavlja na ozbiljnu organizaciju omladinskog pogona, a u Klubu navode da će im podrška, u vanrednim okolnostima, omogućiti da ostvare zacrtan cilj.

“Zahvaljujući ljudima iz kompanije, koji imaju sluha za mlade i njihove potrebe, bilećki
rukometaši će u tekućoj sezoni nositi opremu sa simbolima “Banjalučke pivare”. Uprava i treneri kluba, veoma zadovoljni postignutom saradnjom, nastojaće da unaprijede rad, na način da se Opština Bileća i Banjalučka pivara na svakom mjestu predstave u najboljem svjetlu.

U ovim uslovima nije bilo lako naći sponzora za opremu, ali razumjevanje i predusretljivost ljudi kojima smo se obratili je nešto sto se ne sreće svaki dan i zaslužuje posebnu pažnju. Stoga smo zahvalni kompaniji “Banjalučka pivara” i zaposlenima, dobrim ljudima velikog srca!”, izjavio je predsjednik kluba Miloš Kulaš.

 

/sponzorisana objava/

HP, decembar 2020.