Banjalučanin Boris Vrle Vrhovac vlasnik je jedne od najimpozantnijih kolekcija rekvizita, pošto posjeduje 1.180 dresova ili raznih dijelova opreme koji pripadaju svjetskim sportskim asovima.

Vrhovac je glavni fizioterapeut rukometne reprezentacije Katara, koja je nedavno postala vicešampion svijeta. On je skoro boravio u svom omiljenom gradu.

Vrhovac je tokom SP u Kataru u Dohi bio kreator i autor izložbe u tamošnjem sportskom Muzeju. Izabrao je tek 40 eksponata i dresova – opreme koji pripadaju isključivo najboljim rukometašima svjetskih selekcija.

“Posjedujem kolekciju od 1.180 dresova ili raznih dijelova opreme i rekvizita koje pripadaju svjetskim sportskim asovima”, rekao je Vrhovac.

On u svom vlasništvu ima i rukavicu čuvenog boksera Majka Tajsona sa potpisom, dres Dijega Armanda Maradone dok je igrao za Napoli, ali na počasnom mjestu čuva komplet opreme zajedno sa reketom, kako kaže, najvećeg među najvećim – Novaka Đokovića.

“Dok je Novak igrao na turniru u Dohi zamolio sam ga za majicu. Rekao mi je da ćemo se vidjeti kasnije. Umjesto majice dobio sam kompletnu garnituru zajedno sa patikama. Uz to smo se i slikali sa srpskom zastavom na kojoj je on ispisao – “Banjaluka”. Kasnije se ta zastava našla na tribinama Svjetskog rukometnog prvenstva, a u meni je srce kucalo na sa najvećim brojem otkucaja. Dok je Nole pobjeđivao u Melburnu u isto vrijeme smo i mi gazili. Stalno smo razmijenjivali poruke o rezultatima i jedan drugome čestitali”, kaže Vrhovac.

 

Izvor: novosti.rs