Majkl O’Liri, izvršni direktor niskotarifne avio-kompanije Rajaner (Ryanair), najavio je sredinom sedmice da će njegova kompanija uvesti letove do SAD, za koje će se cijena karte kretati već od deset evra.

Rajaner će za početak letjeti iz Evrope do Njujorka i Bostona, najavio je O’Liri na godišnjoj konferenciji irskih hotelijera održanoj 25. februara, prenosi Dejli Telegraf. Najjeftinija karta do SAD koštaće deset evra, dok će karta za let do Evrope biti još jeftinija – koštaće svega 7.30 evra. Još uvijek nije poznato iz kojih će evropskih gradova Rajanerovi putnici letjeti u SAD.

“Naravno da neće cijene karata za sva mjesta koštati deset evra”, objasnio je O’Liri, “i sasvim je sigurno da će biti znatno više sjedišta u biznis i premijum klasi.”

On je dodao da statistike kojima raspolaže kompanija Rajaner pokazuju da bi 15 posto putnika pristalo da plati jeftiniju cijenu karte pod uslovom da plaća za sve ostale dodatke i servise na letu. Upravo će na tom polju Rajaner pokušati da zaradi veći dio novca, a ne na cijeni karata.

“Mi možemo da zarađujemo čak i od prodaje karata po cijeni od jedan evro na evropskim letovima”, izjavio je O’Liri.

On objašnjava da će prvi letovi biti uvedeni svega pola godine nakon što Rajaner kompletira svoju flotu za prekookeanske letove. Međutim, britanski analitičari upozoravaju da bi taj proces kupovine novih aviona i njihovog servisiranja moga da potraje i do pet godina, s obzirom na to da O’Liri tvrdi da će Rajaner u prekookeansku avanturu krenuti sa nekoliko desetina aviona.

Izvor:B92
Foto: Renjith Krishnan/freedigitalphotos.net