Gost Padrino radija danas je bio Nedeljko Lambeta, direktor preduzeća AD Komunalno Trebinje.

Sa Nedeljkom Lambetom smo razgovarali o akciji čišćenja i uređenja Trebinja koja je provedena juče, o globalnom ekološkom izazovu čišćenja, o lijepim ekološkim vijestima koje su nam prošle sedmice stigle iz trebinjskih osnovnih škola i preduzeća na čijem je Lambeta čelu, ali i o ekološkoj kampanji koju je pokrenula HP media grupa pod nazivom Čisto je lijepo, pokrenimo se za ljepše Trebinje”.

Lambeta je rekao da je preduzeće Komunalno AD prošle godine počelo akciju Selektivno sakupljanje otpada koja je nastavljena ove godine akcijom postavljanja kontejnera i kanti ispred osnovnih škola u Trebinju.

Nakon završetka akcije, dodaje Lambeta za Padrino radio „sve škole će biti finansijski nagrađene, a najuspješnija škola će dobiti i najviše sredstava”.

U dogovoru sa direktorima tri osnovne škole, dodaje Lambeta usaglašeno je da sredstva od nagrade budu namijenjena za odlazak na ekskurziju učenika slabog imovnog stanja. Akcija će, podsjećamo biti provedena od 25. marta do 28. aprila.

Nedeljko Lambeta je još rekao da će akcija uređenja biti organizovana i u saradnji sa učenicima Gimnazije “Jovan Dučić”.

Planirano je da srednjoškolci, maturanti Gimnazije “Jovan Dučić” posade sadnice drveća, lipe ili platana.

Ideja je, kaže još Lambeta za Padrino radio da ova akcija postane praksa u Trebinju, u okviru koje će maturanti u mjesnim zajednicama zasaditi sadnice lipe ili platana, i dodaje da će narednih dana biti određena lokacija tzv. “aleje maturanata”.

Lambeta je gostujući na Padrino radiju rekao da ga je posebno obradovala akcija HP media grupe pod nazivom “Čisto je lijepo, pokrenimo se za ljepše Trebinje”, i dodao da se nada da će takvih akcija biti još.

Cijeli razgovor Nedeljka Lambete, direktora Komunalnog preduzeća za Padrino radio poslušajte na linku ispod:

HP, mart, 2019.