Слаткиши или сланиши? Вјежбање или “бушење кашике”? Ево како који знак реагује на храну и идеју да мора да смрша.

Ован без проблема скида накупљене килограме

Ован обожава да испробава нова јела и не може да одоли зачињеној храни. За њега не представља проблем да смрша, јер га такмичарски дух тјера да их што прије скине. Највише му одговарају спортови попут тениса, фудбала, вожње бицикла и дизања тегова, гдје може тестирати границе издржљивости.

За Бика су најбољи избор су лаганије вјежбе

Бик је као прави гурман склон гојењу и једноставно не може да одоли дезертима. У довођењу линије у ред одабраће лаганије активности као што су шетња, вјежбе истезања и плес, док интензивнији тренинг није за њега. У враћању предпразничне фигуре помоћи ће му тврдоглавост која ће га терати да оствари жељени циљ, можда не брзо као Јарац, али ипак ће скинути те килограме.

Близанци воле да комбинују различите вјежбе

Близанцима је умјесто хране, забава на првом мјесту, али ни они нису имуни на посластице. У вјежбању им је најважније да тренинг није досадан па ће без имало муке смршати. Воле да комбинују различите вјежбе и музику, али им за добру форму треба партнер. Најбољи избор су аеробик, зумба и пилатес.

Рак обожава шетње и планинарење

Иако воли здраву храну, Рак једноставно не може да одоли шећеру. Управо због тога догоди му се који килограм вишка, али лако их скида. Не воли напорне вјежбе као што је војнички тренинг и више му одговарају вјежбе истезања, шетње и планинарење које уравнотежују и ум и тијело.

Лав суверено влада спортским активностима

Лав је баш као и Бик страствен по питању хране. Редовно вјежба, а чак и ако је допустио који килограм више скинуће га на пилатесу, јоги или плесу. Важно му је само да свима покаже колико добро влада спортском активности коју је изабрао.

Дјевица вјежба на отвореном

Дјевица пази на исхрану због честих пробавних проблема који прате овај знак и вјежбање јој је неизоставан дио живота. Она је увијек у форми – увијек. Обожава вожњу бицикла, фудбал и било какву врсту активности на отвореном, због чега је у теретани нећете видјети.

Вага не воли да вјежба

Вага обожава да кува и ужива у храни, а вјежбање јој је посљедње на листи најдражих активности зато што се лако умара. Управо због тога муку мучи с килограмима и важно је да нађе мотивацију. Једноставне полусатне шетње и опуштајуће вјежбе као што су пилатес и јога, најбољи су избор за овај знак.

За Шкорпију су борилачке вештине

Шкорпија воли снажне укусе, разноврсна јела и склона је претеривању у алкохолу што изазива гојење. У скидању накупљених килограма помажу јој интензивне вјежбе које хране њен такмичарски дух. Најбоље ће се снаћи у борилачким спортовима и теретани гдје ће на видјело изаћи њена издржљивост.

Стријелац воли да вјежба у природи

Стријелац је такође склон гојењу и баш као Рак не може одољети шећеру, посебно колачима. Слабост за слаткишима укротиће вјежбе на отвореном, трчање, скијање и вожња бицикла. Иако више воли тренинг на свјежем ваздуху, ако нема избора, одабраће и теретану под условом да на тренингу има партнера за вјежбање.

Јарац ужива да вјежба сам

Највише ужива да вјежба сам, а за њега су најбољи избор планинарење, пењање, вожња бицикла и џогирање.

Водолија скида килограме екстремним спортовима

Проблем вишка килограма рјешава екстремним спортовима и интензивним тренинзима као за маратонце. Може је поколебати само рутина.

Рибе се пливањем враћају у форму

Рибе су склоне преједању. Нису љубитељи интензивних тренинга и најбоље се сналазе у води, па је пливање одличан избор за њих. Помаже и јога, али и плесање уз добру музику која повољно утиче на њихово психичко стање.

 

Извор: Глас Српске