Dosadilo vam je plavo ”F”, pitate se zašto ne bi bilo zeleno, volite minimalistički dizajn ili pak želite ekran dostojan Barbie? Isprobajte aplikacije za presvlačenje ikona.

 

Umjesto cijelih tema, za one željne promjena na zaslonu njihovog iPhonea na raspolaganju su aplikacije koje mijenjaju dizajn pojedinih ikona, a ovo su tri najpopularnije besplatne opcije.

App Icons

Moguće ju je instalirati i na starije modele, a sadrži cijele galerije popularnih ikona u najrazličitijim stilovima, pa su tako prisutne kategorije oblika i boja, efekata, tematske, prigodne itd. Sadrži i sučelje za kreiranje vlastite ikone predlošcima pojedinih elemenata koje čine ikonu, pa možete i koristiti svoje fotografije kao pozadine.

CocoPPa

Aplikacija za iOS od 7.0 naviše mijenja vaše ikone kao i App Icons, stvaranjem vizualnog prečaca do aplikacije, pa vodite računa da ne obrišete izvornu ikonu odnosno aplikaciju. U ponudi su razni uzorci i efekti s naglaskom na zašećerenu japansku estetiku, a moguće je kroz nju mijenjati i izgled desktopa

Make App Icon

Ako se smatrate kreativcem, svoje ikone možete kreirati od nule u vlastitom dizajnerskom ‘studiju’, a za prijenos na uređaj i olakšavanje posla trebat će vam iPhone Explorer koji omogućava pristup sistemskim mapama, te će vam dobro doći web alat () za automatsko određivanje dimenzija ikona koji ih odmah zapakirane prosljeđuje na vaš e-mail.

 Izvor: cafe.ba