U Republici Srpskoj je prošle godine sklopljeno 4.168 brakova, što je za 1.654 manje nego 2019. godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku. Pandemija korona virusa poremetila je planove mnogim parovima koji planiraju zajednički život. Takvo stanje je i u Trebinju.

Restriktivne mjere, zabrana okupljanja i muzike doveli su do toga da sve veći broj mladih ljudi čeka neka bolja vremena prije nego stanu na ludi kamen. Frustracije rastu, a situacija oscilira te niko zasigurno ne zna kada će se stanje promijeniti. Tako je u martu ove godine Matična služba Trebinja evidentirala 11 sklopljenih brakova, dok su u aprilu vjenčana tek dva para.

U ovako neizvjesnoj situaciji nije se lako odlučiti na veliki korak kao što je stupanje u brak, ali da li je situacija sa korona virusom i strah od budućnosti jedini razlog za sve manji broj vjenčanja?

U našoj anekti vas pitamo za mjušljenje o tome zašto se najmanji broj parova vjenčao u posljednjih godinu dana?

Anketa je završena!

ANKETA / Zašto se najmanji broj parova vjenčao u posljednjih godinu dana?

Zbog izostanka svadbenog darivanja (koverti)
70.00%
Nemogućnost organizovanja velikih i glamuroznih proslava
30.00%
Strah od širenja virusa korona
0.00%

Kao i prethodne, i ova anketa je softverski kreirana na način da sa jedne IP adrese možete glasati samo jednom u 24 sata, tokom trajanja ankete. To znači da sa jedne lokacije ili jednog „rutera“ možete glasati samo jednom tokom dana.

Ova anketa je aktuelna do petka 30. aprila u 14 časova.

 

HP, april 2021.