Mogućnost zabrane rada nedjeljom trgovačkim objektima tema je koja je aktuelna u protekle dvije godine. U Srpskoj se tek poneka lokalna zajednica odlučila na ovaj potez, a među njima je i jedna opština iz Hercegovine, a to je Bileća.

Veliku kampanju za zabranu rada nedjeljom Sindikat trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS pokrenuo je s namjerom da zaštite prava radnika na slobodan dan. Inicijativa je dobila podršku i od Saveza opština i gradova RS, koji je tada preporučio svim lokalnim zajednicama da se rad nedjeljom zabrani ili bar ograniči na prvu smjenu.

Znatnom broju radnika u trgovačkim objektima bi provođenje ove inicijative olakšalo radnu sedmicu, međutim postavlja se i pitanje da li će manje posla dovesti i do manje radnih mjesta?

S obzirom da je opština u našoj blizini počela sa skraćenjem rada u trgovinama, a tu odluku su svi Bilećani dočekali sa ushićenjem, u našoj anketi vas pitamo da li treba trgovačkim objektima ukinuti rad nedjeljom?

Anketa je završena!

ANKETA / Treba li trgovačkim objektima ukinuti rad nedjeljom?

Da, nedjelja treba da bude slobodan dan
83.94%
Ne, manje posla znači i manje radnih mjesta
14.60%
Nemam mišljenje
1.46%

Anketa je softverski kreirana na način da sa jedne IP adrese možete glasati samo jednom u 24 sata, tokom trajanja ankete. To znači da sa jedne lokacije ili jednog „rutera“ možete glasati samo jednom tokom dana.

Ova anketa je aktuelna do petka 18.juna u 14 časova.

 

HP, jun 2021.