Toplotni talas koji je zadnjih  nekoliko dana pogodio naš grad zadaje velike probleme Trebinjcima, a vijest da će ovo biti najjači talas ovog ljeta nije dočekana sa oduševljenjem. Temperature su se već popele do iznad 35, a mnogima najviše smetaju iznimno vruće noći i jutra.

Problemi sa spavanjem, pretjerano znojenje i opšti osjećaj umora samo su neke od posljedica toplotnog talasa, a prema procjenama najgore tek dolazi.

Čini se da će posljednji dani jula i početak avgusta donijeti najintenzivniji toplotni talas ljeta 2021. u Evropi, navodi se u vremenskoj prognozi “Severe Weather”. Preporuke doktora slušamo svakodnevno, a praćenje savjeta poput onih da je neophodno unositi što više tečnosti, izbjegavati kretanje u najtoplijem dijelu dana su jedini način kako prebroditi toplotni talas koji je zahvatio Srpsku.

U Trebinju temperatura iz dana u dan raste pa vas u ovosedmičnoj anketi pitamo kako se čuvate od trenutnih ljetnih vrućina?

Anketa je završena!

ANKETA / Kako se čuvate od trenutnih ljetnih vrućina?

Pazim kada izlazim napolje, većinom sam u klimatizovanom prostoru
33.33%
Ne čuvam se, živim kao i do sada
33.33%
Svakodnevno posjećujem gradska kupališta u potrazi za osvježenjem
20.83%
Ne izlazim napolje u najtoplijem dijelu dana
12.50%

Anketa je softverski kreirana na način da sa jedne IP adrese možete glasati samo jednom u 24 sata, tokom trajanja ankete. To znači da sa jedne lokacije ili jednog „rutera“ možete glasati samo jednom tokom dana.

Ova anketa je aktuelna do petka 30. jula u 14 časova.

 

HP, jul 2021.