Svjedoci smo da nam se sa razvojem tehnologije informacije nalaze na dohvat ruke. Sloboda da svako može da objavi sadržaj koji želi čini internet pristupačnijim mjestom, više nismo ograničeni na sadržaje koji nam se plasiraju putem televizije ili radija, već sami biramo šta želimo da vidimo i čitamo na internetu. Na internetu se u minutu kreira više sadržaja nego što pojedinac može da pogleda do kraja života.

Za što brži pristup informacijama, većina ljudi preferira internet portale. Jednostavnim klikom na ekran, informacije postaju lako dostupne. Međutim, nije tajna da postojio dio populacije koji je prilično skeptičan prema informacijama koje se plasiraju putem portala. Internet je slobodna zona, te ogroman broj pojedinaca ima slobodu da plasira razne informacije koje ne moraju nužno biti istinite, a nerijetko informacije mogu biti kreirane s ciljem manipulisanja javnosti. To je često uzrok nepovjerenja prema medijima i dovodi u sumnju vjerodostojnost istih.

S obzirom da su internet portali postali jedno od glavnih sredstava informisanja javnosti u našoj anketi Vas pitamo da li vjerujete internet portalima?

Anketa je završena!

ANKETA / Da li vjerujete internet portalima?

Zavisi ko objavljuje vijest, provjerim izvor
48.15%
Ne, obično je potrebno istu vijest pročitati na više portala kako bi došli do tačnih informacija
18.52%
Ne, ne vjerujem
18.52%
Da, vjerujem
14.81%

Kao i prethodne, i ova anketa je softverski kreirana na način da sa jedne IP adrese možete glasati samo jednom u 24 sata, tokom trajanja ankete. To znači da sa jedne lokacije ili jednog „rutera“ možete glasati samo jednom tokom dana.

Ova anketa je aktuelna do petka 23. aprila u 14 časova.

 

HP, april 2021.