Zbog spriječavanja širenja korona virusa uvedene su posebne mjere na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine i zemalja u regionu.  Turizam u Bosni i Hercegovini pogodila je ogromna kriza, a kojoj se ne nazire kraj u skorijem periodu.

Od 12. septembra prošle godine u Bosnu i Hercegovinu dozvoljen je ulazak za sve strane državljane, pod uslovom da imaju negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati.

Za ulazak u BiH nije potrebna nikakva posebna potvrda za državljane susjednih Hrvatske, Srbije i Crne Gore te državljana Bosne i Hercegovine koji dolaze iz inostranstva. Svi drugi državljani obavezno moraju posjedovati negativan PCR test za ulazak u zemlju.

S obzirom da je Trebinje  grad koji živi za turizam i prepoznat je kao jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u našoj anketi Vas pitamo za mišljenje o tome da li smatrate da su postojeće mjere ulaska u BiH za strane državljane opravdane ili bi ih trebalo ublažiti?

Anketa je završena!

ANKETA / Da li smatrate da su postojeće mjere ulaska u BiH za strane državljane opravdane ili bi ih trebalo ublažiti?

Ne, potrebno je relaksirati režim ulaska u zemlju (potvrda o vakcinaciji ili o prebolovanoj covid-19 infekciji)
46.43%
Da, ostaviti mjere o obaveznom PCR testu
32.14%
Potrebno je pooštriti mjere i za državljane Srbije, Hrvatske i Crne Gore
21.43%

Kao i prethodne, i ova anketa je softverski kreirana na način da sa jedne IP adrese možete glasati samo jednom u 24 sata, tokom trajanja ankete. To znači da sa jedne lokacije ili jednog „rutera“ možete glasati samo jednom tokom dana.

Ova anketa je aktuelna do petka 9. aprila u 14 časova.

 

HP, april 2021.