Hercegovinu krase umni i lijepi ljudi, a takvi su nam i novinari. Sa malih ekrana svakodnevno nas pozdravljaju i proslijeđuju informacije iz naše regije televizijski novinari koji rade u pet medijskih kuća.

Narednih šest dana na stranicama našeg portala svi vi imate priliku da svojim glasom doprinesete da izaberemo “Omiljeno TV lice istočne Hercegovine” i novog dobitnika “Padrinove zlatne šolje”.

S obzirom da su naše prethodne tri ankete za nešto više od dvije sedmice generisale preko 73.000 vaših posjeta i pokazale da je ovaj projekat itekako zanimljiv široj publici odlučili smo da u sedmici pred nama skrenemo pažnju na ljude koji su dio svakodnevnice svih nas i koji na prvi pogled obavljaju veoma glamurozan posao. Činjenice ipak govore da su u pitanju obrazovani ljudi koji sa mnogo odricanja, žrtve i pregalaštva obavljaju jedan od najtežih poslova današnjeg vremena – onaj novinarski.

Kao i u prethodne tri, i ova anketa je softverski kreirana na način da sa jedne IP adrese možete glasati samo jednom u 24 sata, tokom trajanja ankete. To znači da sa jedne lokacije ili jednog “rutera” možete glasati samo jednom tokom dana.

U slučaju zloupotrebe ovog pravila naša redakcija zadržava ekskluzivno pravo da umanji broj glasova kandidatu za koga je utvrđeno nepropisno glasanje.

Pred vama je mogućnost da date svoj glas jednom od 15 televizijskih novinara koji rade na području naše regije, a zaposleni su u pet medijskih kuća.

[totalpoll id=”130102″]

Anketa će biti aktuelna do četvrtka 5. marta u 12 časova, kada će se zbrojiti rezultati, a onoga ko bude imao najviše vaših glasova i ponese titulu “Omiljenog TV lica istočne Hercegovine” pozvaćemo u goste u emisiju “Jutro sa Padrinom” već narednog dana i uručiti simboličan trofej, našu “Zlatnu šolju”.

 

HP, februar 2020.