Rendgenski snimak pluća pokazao je smanjenje upalnog procesa, pa možemo konstatovati da je zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija u blagom poboljšanju u odnosu na nedelju, saopšteno je u ponedeljak uveče iz Kliničkog centra Crne Gore.

Možda izgleda da oporavak mitropolita Amfilohija teče sporo, ali lekarski tim je zadovoljan, naročito kada se ima u vidu specifičnost oboljenja i godine pacijenta, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore, koje prenosi Mitropolija.

“Čitavo vrijeme hospitalizacije svi vitalni parametri, kao i saturacija kiseonika su apsolutno u redu. Od početka liječenja pa do danas mitropolit ni u jednom trenutku nije priključivan na invazivnu mehaničku ventilaciju, to znači da nije i nema potrebu za respiratorom, već se isključivo nalazi na posebnom modu neinvazivne mehaničke ventilacije sa visokim protokom kiseonika – NIV”, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore

Mitropolit Amfilohije je i dalje pod stalnim lekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak još od 6. oktobra od kada se mitropolit nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane koronavirusom.

 

Izvor: RTS