Lijepi proljećni dani ovog vikenda izmamili su mnoge Trebinjce da izađu u prirodu, dan provedu na otvorenom, u šetnji i razonodi. Jedno od najinteresantnijih mjesta u gradu na Trebišnjici je zasigurno bazen u sklopu Sportsko-rekreativnog centra Bregovi koji predstavlja rijetku atrakciju na ovim prostorima. Velika površina bazena, napunjenog riječnom vodom Trebišnjice koja nema problema sa industrijskim zagađenjem, već više godina unazad sve je manje interesantna stanovnicima Trebinja i turistima koji posjećuju grad, a razlog je loše gazdovanje ovim objektom.

Desetak godina i više unazad ovo mjesto je vrvilo od kupača i ljudi koji su vrela ljetnja popodneva provodili na ovom mjestu. Održavali su se Đurđevdanski uranci, sportska takmičenja i turniri u beach vollay-u, basketu … Mališani su uživali u dječijim klackalicama i ljuljačkama.

Danas je sve drugačije! Na fotografijama se vidi stanje u kome je bazen i okolina. Svježe pokošena trava je otkrila ostatke noćnih “feštanja” na ovom mjestu koja su gotovo svakodnevna, pa se iako djelimično osvjetljen ovo mjesto smatra “trebinjskom zonom sumraka” u kasne sate. Nebismo dalje polemisali zašto i kako je bazen dospio u ovakvo stanje, slika ionako govori više od bilo kakve riječi. Opisivati sve ono što je na slikama apsolutno je nepotrebno.

Iako se trudimo da predstavimo ljepšu stranu Hercegovine, na ovakve “ispade” ne možemo da ostanemo nijemi, sve u cilju nebi li se neko dosjetio da u periodu “masovnih predizbornih” zapošljavanja zaposli možda i ponekog čistača ili noćnog čuvara. Nije valjda da svi moraju “raditi” u kancelariji !? Da ne govorimo o milionskim zaduženjima Grada ili milionskom profitu koje prave firme koje gravitiraju Elektroprivredi RS (koriste potencijale Trebišnjice)… Da se možda neka “bistra” glava nebi dosjetila da od ovog mjesta napravi pravu turističku atrakciju, možda moderan akva park  ili barem da osposobi ono što je nekada bilo na ovom mjestu.

Nadamo se da ćemo sa ovog mjesta ubrzo imati mnogo ljepše fotografije i vijesti !

Bojan S. , Hercegovina Promo, maj 2014.