Da li je Nutella za Istočnu Evropu drugačija od one za zapadnu? I postoji li razlika u ukusu u šta se kunu svi ljubitelji tog namaza?

Njemačka, italijanska, tri poljske. Potrošač 24sata suprotstavio je Nutelle različitih zemalja proizvodnje. Odlučili su da pronađu odgovor na ovo pitanje.

Njemačku verziju kupili su u zagrebačkom Muleru, italijansku u Italiji, a poljske u trgovačkim centrima u Hrvatskoj, BiH i Mađarskoj.
U žiriju je sjedilo nekoliko zagriženih fanova koji Nutellu jedu na kašiku, a radi objektivnosti testiranja, i pojedinci koji nisu ljubitelji slatkiša.

Konzumirali su na “slijepo” , ne znajući odakle dolazi koja tegla. Prije testiranja posljednji su bili uvjereni da će im sve biti iste. Međutim, ipak nije bilo tako, a zaključak poslije probanja bio je – italijanska je najbolja. Upravo je Nutella iz Italije dobila najviše ocjene. Gotovo čistu peticu!

U testu su učestvovali zaljubljenici u hranu koji nisu znali iz koje zemlje dolazi Nutella koju jedu. Cilj je bilo uvidjeti da li će uočiti razlike u istom proizvodu. Stavovi i ocjene nisu plaćeni, niti zlonamjerni. Nisu zvaničan stav redakcije već lični utisak konzumenata amatera koji su davali ocjene od 1 do 5.

Izvor: Doznajemo.com