Početak je marta i krajnje vrijeme da se za drage dame spremi poneka sitnica. Tradicija je da na Osmi mart ili Dan žena muškarci obasipaju ljepši pol pažnjom i poklonima.

1.    Muškarac mora da osjeti da je ovaj dan i njegov i onda će sve biti mnogo lakše, a vaša imaginacija i šarm će doći do izražaja u punom sjaju.

2.    Svaka žena očekuje da je se tog dana sjetite čak i ako tvrdi da im ništa ne znači.

3.    Ne birajte poklon posljednjeg dana.

4.    Nemojte biti stereotipni.

5.    Poklon za 8. mart ne mora obavezno biti skup.

6.    To nije obaveza koju otaljavate.

7.    Priredite zajedničku romantičnu večeru kod kuće, uz bocu vina i romantičnu muziku.

8.    Ni slučajno ne pretvarajte Dan žena u svoj praznik koji ćete provesti na slavlju za koleginice, a na kome se vi divno zabavljate sa muškim društvom.

9. Treba da znate da postoje lični pokloni za – majke, bake, ćerke, sestre, supruge, djevojke, prijateljice koji se pažljivo biraju individualno za svaku damu.

– Ako su to supruga ili djevojka, možete se odlučiti za intimniji poklon, kao što je kvalitetan donji veš. Medaljon sa datumom vjenčanja ili prvog sastanka će joj oduzeti dah.

– Za prijateljicu možete odabrati neku sitnicu u skladu sa njenim interesovanjima ili hobijem. Žena koja voli da provede vikend na planinarenju, skijanju ili u teretani  biće veoma zadovoljna nekom sitnicom iz bogatog arsenala sportske opreme.

– Poklonu za svoju majku posvetite posebnu pažnju. Nemojte joj slučajno kupovati posuđe, čak ni ono najskuplje niti zloglasne vazne.

– Druga kategorija poklona namjenjena je koleginicama. Tu vam ne treba mnogo mašte, jedna ruža ili čokolada je sasvim dovoljna.

Ako je neko zaboravio zašto se slavi Osmi mart

Osmi mart se obilježava u znak sjećanja na proteste iz 1857. godine kada su se tekstilne radnice u jednoj njujorškoj fabrici tekstila pobunile zbog loših radnih uslova i malih plata. U sukobu sa policijom poginulo je 140 žena.

Ovaj datum je kao Međunarodni dan žena, ustanovljen 1910. godine i označio je pobjedu žena svijeta u teškoj borbi za ekonomsku, političku i društvenu jednakost.

Izvor: Agencije