Ekipa iz najbrojnijeg trebinjskog naselja Gorica sinoć je nakon tri godine ponovo odnijela titulu najbolje ekipe na Olimpijadi u malom fudbalu.

U finalu 63. tradiconalnog kvartovskog takmičenja ekipa Gorica u dramatičnoj utakmici savladala je nakon penala ekipu Donje Police rezultatom 5:4.

U regularnom dijelu meča bilo je neriješeno, 1:1.

Gorica je povela u prvom poluvremenu na opšte oduševljenje mnogobrojne pubike pristigle iz najbrojnijeg trebinjskog naselja.

Ipak, “Donje Police” su nakon poluvremena dodatno stisle svoje protivnike pa su izjednačujući gol postigle u posljednjim minutama susreta.

Uslijedili su penali u kojima su se bolje snašli igrači iz Gorice koji su meč riješili rezultatom 5:4. Junak susreta bio je igrač Gorice Aleksa Lojović koji je nadmudrivši najboljeg golama Olimpijade Veljka Tubića postigao peti, pobjednički gol.

Pobjednicima Olimpijade sinoć su pripali pehar, prelazni pehar, medalje i nagrada od 3.000 maraka.

Drugoplasirana ekipa Donje Police osvojila je pehar, medalje i 1.500 KM.

Treće mjesto na Olimpijadi osvojila je ekipa Hrupjela, koja je bila bolja od Gornjih Hrupjela i tako osvojila pehar, medalje i 600 KM.

Za najboljeg igrača Olimpijade proglašen je Aleksa Lojović.

Za najperspektivnijeg igrača ovogodišnje Olimpijade proglašen je Filip Kolak iz Donjih Polica, dok je najbolji strijelac bio Dejan Janjoš iz Gornjih Hrupjela sa 10 postignutih golova.

Nagradu za fer plej ekipu dobila je ekipa Bregovi, dok je specijalnu nagradu za godine date Olimpijadi dobio Bobo Berak.

 

HP, jul 2019.