U Trebinju je u osam mjeseci ove godine zabilježeno 65.771 noćenje turista, što je za 23.972 više nego tokom cijele 2020, a dostignut je nivo turističkog prometa u odnosu na uporedni period do sada rekordne 2019. godine, podaci su trebinjske Turističke organizacije.

“Samo u avgustu zabilježeno je čak 18.813 registrovanih noćenja turista, što je prema statističkim podacima najbolji pojedinačni mjesec kada je u pitanju turistički promet od kada se mjeri i evidentira”, objavljeno je na sajtu Turističke organizacije Trebinje.

Više od 60 odsto registrovanih noćenja u avgustu zabilježeno je u smještajnim kapacitetima kompanije “Svislajon” /turističko-rekreativni kompleks “Grad sunca”, hotel “SL Panorama”, apartmansko naselje “Bijeli Grad” i hotel “SL Industri”/.

Iz Turističke organizacije su naveli da se može konstatovati da je aktuelna turistička sezona za taj poslovni subjekt, kao i prethodna, izuzetno uspješna, te da kapaciteti “Svislajona” u najvećoj mjeri utiču na sveukupne turističke rezultate koje bilježi Trebinje.

“Statistički podaci jasno ukazuju da je ljetna turistička sezona 2021. najbolja turistička sezona ikad zabilježena u Trebinju”, ističu u Turističkoj organizaciji.

 

 

 

HP, septembar 2021.