Čini vam se da se svako jutro budite sve teže i satima se razvlačite po krevetu prije nego što konačno uspijete da ustanete? Ako i vi prečesto kasnite na posao, jer sat pomerate stalno na “još samo pet minuta”, pogledajte šta da uradite kako ne biste propustili još jedan dan i sunčeve zrake koje ionako nemamo dovoljno zimi.Iskočite iz kreveta brzo

Izvor: 24sata.hr/6yka.com

Malo je onih koji ne vole da se prevrće po krevetu ujutro, ali sporo ustajanje iz kreveta učiniće da vam se cijeli razvuče. Ako spavate, spavajte, ali ako ste budni – ustajte odmah! Nema razloga da se nalazite između.

Udahnite duboko

Prije nego što se upustite u sve obaveze koje tokom dana treba da obavite, uzmite jedan trenutak za sebe i dišite. Ostavite ludački raspored sa strane, udahnite duboko. Sudeći po obavezama to će vam u toku dana možda biti jedini momenat za predah.

Razmrdajte se

Naša tijela stvorena su da se kreću, ali im takođe treba i odmora. Kad ste se naspavali, vrijeme je da se prilagodite skorom pokretu, pa se pre toga lagano istežite, uradite koju vježbu i pokrenite tijelo.

Pijte vodu

Vjerovatno ste dehidrirali tokom sna, pa prije nego što posrnete za šoljom kafe, popijte veliku čašu vode. Ona će vas hidrirati i razbuditi.

Ne preskačite doručak

Neki ljudi ne doručkuju pravdajući se time da nemaju vremena. To nije istina. Ako pripremite doručak veče prije, imaćete dovoljno vremena i da nešto pojedete prije nego što se prepustite obavezama.

Popijte kafu

Nema ničeg boljeg čime biste mogli da započnete dan, složiće se veliki broj ljudi. Zaslužujete da vaša prva jutarnja kafa bude odlična i puna ukusa. Ako će već to da vam obilježi početak dana, onda odvojite koji dinar više za kvalitetnu šoljicu.

Probudite se spremni da naciljate na golove

Život nas često baci na neočekivane kolosijeke, ali postoje i ciljevi na dnevnoj bazi koje želimo da ostvarimo. Kada se probudite ujutro, pogledajte hrabro u svoje ciljeve tog dana i neustrašivo im pristupite.

Imajte srećni moto

Izbjegnite negativnost na svaki mogući način. Ujutro je najbitnije da budete raspoloženi čak i onda kada se ne probudite toliko veseli. Kažite sebi neki moto koji će vas voditi i kroz takve dane i inspirišite se.

Nabrzaka pregledajte raspored

Budite upućeni šta je to što u toku dana treba da odredite. Kada znate sa čime treba da se borite, prije ćete pristupiti obavljanju zadataka.

Usredsredite se

Trik je u tome da sami sebe punite energijom. Veoma je važno da vaša motivisanost kreće iz glave. Ako hoćete da budete produktivni i da obavite sve, onda to i uradite.