У требињској градској управи јуче је организован пријем за Светлану Бојковић и Мету Јовановског, добитнике овогодишњег „Златног платана“, награде Фестивала медитеранског филма.

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић је рекао да му је посебно драго да је баш у Требињу додељена награда великим глумачким именима попут Бојковићеве и Јовановског.

„Фестивали су веома важни за умјетнике, али и за град гдје се одржавају и они треба да постоје. То је тренутак кад се публика мобилише и укључује . То је једна културна ињекција за сваки град“, навела је Светлана Бојковић.

Глумац Мето Јовановски, који је по први пут у Требињу, је рекао да Требињци, вероватно, нису свјесни гдје живе, у толико чистом, уређеном и мјесту  пуном зеленила и платана.

„Зато ми је ова награда још дража“,  истакао је он.

Филмски фестивал наставља се на љетној сцени Дома младих пројекцијом краткометражних и дугометражних филмова из Хрватске, Македоније, Марока и Велике Британије.

Супрузи Небојше Глоговца вечерас ће бити уручен „Златни платан“ који је савјет фестивала постхумно додјелио глумцу Небојши Глоговцу, а у Музеју Херцеговине биће отворена изложба фотографија „Вјечни Небојша“.

 

Извор: Град Требиње