У оквиру преображенских свечаности у галерији Музеја Херцеговине синоћ је отворена изложба радова Атанасија Поповић – првог академски образованог ликовног умјетника из Требиња, а поводом седамдесет година од његове смрти.

Обједињене у сликаревом родном мјесту, на изложби су представљене Поповићеве слике и цртежи – портрети, пејсажи, градски мотиви, платна социјалне тематике –  из фундуса Умјетничке галерије Босне и Херцеговине из Сарајева, Умјетничке галерије Дубровника, Српске православне црквене општине Дубровник, као и Музеја Херцеговине Требиње, који у сталној поставци чува и највећи број умјетничких дјела овог знаменитог Требињца.

„Ево примјера да ни ентитетске ни државне границе нису препрека да се у култури сарађује, само ако постоји добра воља са свих страна и да таква сарадња увијек резултира великим културним догађајем, какав је овај вечерашњи засигурно“, казао је отварајући изложбу градоначелник Требиња Лука Петровић.

Он је изразио наду да ће изложба радова Атанасија Поповића из ове три установе културе бити представљена и ликовној публици у Дубровнику и Сарајеву.

Изложба је реализована под покровитељством Министарства просвјете и културе РС и Града Требиња, а требињска публика биће у прилици да је погледа до 18. септембра.

Извор: Град Требиње