Српски центар Никола Јокић налази се међу 20 најбољих кошаркаша на листи најбољих 100 у НБА, реномираног Спортс илустрејтеда.

Јокић је једини српски играч који се нашао на листи и заузео је 18. мјесто испред Карл Ентони Таунса на 19, а иза Кајрија Ирвинга на 17. мјесту.

Иза су остали момци попут Сержа Ибаке (78), Брендона Инграма (75), Ендрјуа Вигинса (74), Двајта Хауарда (69), Демаркуса Казинса (68), Кристапса Порзингиса (52. место), Андреа Драмонда (46) и других.

Јокића “СИ” описује као играча са “Мидином руком”, то јест да Сомборац позлати сваку лопту коју додирне јер отвара прилике својим саиграчима.

Управо та способност да дода лопту га је и ставила испред Карл Ентони Таунса пише Спортс Илустрејтед. Србин је прошлу сезону завршио са 18,5 поена, 10,7 скокова и чак 6,1 асистенцијом по мечу.

Од Јокића до десетог мјеста су осим Кајрија Ирвинга редом Ал Хорфорд, Дејмијен Лилард, Руди Гобер, Дрејмонд Грин, Кавај Ленард и Пол Џорџ на 11. мјесту.

СИ је до сада објавио све играче осим најбољих десет. Од играча из региона, на списку су Никола Вучевић (90), Дарио Шарић (54), Јусуф Нуркић (64), Горан Драгић је 45. али нема Немање Бјелице, Богдана Богдановића, Милоша Теодосића и Бобана Марјановића.

Да подсјетимо, центар Денвера је прошле године био 25, а претпрошле 78.

 

Извор: Глас Српске