Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва Просвјета у Дервенти расписао је конкурс за избор најљепших рукописа ћириличног писма.

Конкурсна комисија ће размотрити и оцијенити све радове који буду написани својеручно ћириличним писмом, у форми пет реченица садржаја посвећеног Васкрсу, на папиру формата А4, налив пером, пенкалом или оловком, са својеручно написаним именом аутора, адресом становања и бројем телефона – наведено је у условима конкурса Просвјете.

Право учешћа имају сви ученици основних и средњих школа, као и сви становници Дервенте, Републике Српске, БиХ, Србије и других држава.

– Препоручујемо наставницима и професорима српског језика да радове ученика сваке основне и средње школе организовано доставе у року трајања конкурса, што не искључује право ученика да самостално доставе своје радове – саопштено је након синоћне сједнице Општинског одбора.

Радове на конкурс треба доставити у једном примјерку, најкасније до 20. априла, на адресу општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Дервенте, са назнаком “за конкурс”, н/р Каиновић Драган, Дервента, Улица Цара Лазара бб.

Имена добитника награда биће објављена након Васкрса, а награде ће у виду диплома и књига бити додијељене 30. априла у 18.00 часова у Центру за културу општине Дервента.

Награде се додијељују за по пет првих, других и трећих мјеста које достављени радови буду заузели када по оцјени комисије буду проглашени као најљепши рукописи ћириличног писма.

Извор: РТРС