У требињској мјесној заједници Горица данас је отворено дјечије игралиште, чију је изградњу  реализовао Центар за одрживи развој и екологију – ЦОРИЕ, у оквиру пројекта „Активизам младих у локалној заједници“.

Предсједник Центра за одрживи развој и екологију Александар Вукановић рекао је да су млади, као један од главних проблема у граду, указали на недостатак дјечијих игралишта у највећој требињској мјесној заједници.

Игралиште  је опремљено савременим мобилијаром за игру, а вриједност пројекта је 42.000 КМ.

Пројекат се реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану, којег финансира ЕУ, имплементира Развојни програм УН, а финансијски је подржан и од Града Требиња.

Мирко Ћурић, замјениик градоначелника Требиња истакао је да је ово један од два пројекта који су реализовани преко УНДП, које је градска администрација подржала са 25 процената укупних средстава, док је укупна вриједност оба пројаката  100.000 КМ.

Он је подсјетио да се други пројекат односи за побољшање услова рада Удружења родитеља дјеце и омладине „Сунце нам је заједничко.

Ћурић је најавио да ће кроз разне пројекте у овој и наредној години,  у требињскиом мјесним заједницама бити изграђенио још игралишта за најмлађе суграђане.

 

Извор: Град Требиње