У позоришној сали Културног центра Требиње, Удружење  „Корал“ синоћ је приредило  Вече руске музике.

Требињска публика је уживала у једночасовном концерту руске пијанистичке музике у извођењу  Виктора Рјабчикова, професора клавира из Москве, а на сцени му се придружила  сопран Клаудија Кркотић, професор Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

На програму су била ремек-дјела руске музике – арије и романсе Бородина, Глинке, Љадова, Ребикова, Балакирјева и Чајковског.

Клаудија Кркотић каже да са Виктором Рјабчиковим већ извјесно вријеме сарађује и наступа на концертима како у Русији, тако и ван ње. Рјабчиков је већ познат требињској публици јер, заједно са Кркотићевом, двије године заредом своје знање и умијеће преноси полазницима Љетне школе класичне музике за клавир и соло пјевање.

„Професор Рјабчиков много воли град Требиње и мислим да не постоји човјек који више промовише овај град од њега. Са одушевљењем се одазвао позиву да одржи концерт овдје“, рекла је  Кркотићева.

Вече руске музике организовало је Удружење грађана за његовање класичне музике „Корал“ у сарадњи са Културним центром Требиње, уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске и Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

 

Извор: КЦ Требиње