Најбољи тенисер на свијету Новак Ђоковић и његова супруга Јелена отворили су први вртић у Мачванском Прњавору, у који је Фондација “Ђоковић” уложила 32,7 милиона динара. Реконструисани простор припадао је тамошњем дому здравља, а у њему ће боравити више од 150 дjеце из овог мјеста и околних села.

„Бити дете је најлепша ствар, јер тада смо најхрабрији и најотворенији према свету, спремни да истражујемо“ – рекао је Ђоковић и додао „Детињство је од огромне важности за формирање личности, због чега пружање једнаких шанси свој деци представља наш апсолутни императив.“

Ђоковић је додао да је Јелену и њега улога родитеља додатно окренула бризи према најмлађима и да му је драго што ће малишани из овог мјеста имати прилику да у вртићу склопе нова пријатељства и прве симпатије, уче и развијају се читајући књиге и слушајући бајке, да се заједно смију.

Да би се дио зграде дома здравља од 700 квадрата претворио у намјенски објекат, измењене су инсталације, столарија, подови и зидови. Нова је кухиња, а мокри чворови су прилагођени дјеци. Вртић је добио намјештај, дидактичке играчке и материјале, као и игралиште.

У пратњи челника Шапца, Ђоковићи су потом обишли објекат и разговарали са дјецом и васпитачима. Градоначелнмик Шапца Небојша Зеленовић и директорка шабачке Предшколске установе “Наше дете” Сандра Мићић захвалили су се у име града и установе, а испред вртића прослављеног тенисера сачекали су бројни фанови.

РЕНОВИРАЛИ И САГРАДИЛИ 43 ОБДАНИШТА

„Ово је 43. вртић у Србији који смо реновирали или саградили. Намера нам је да их у наредним годинама буде још више“ – најавила је Јелена Ђоковић, директорка Фондације.

Извор: Вечерње новости