Васпитачи са малишанима из вртића „Света Евгенија царица Милица“ у присуству свештеника црквене општине, родитеља и представника општинске власти, обиљежили су Никољдан, крсну славу ове предшколске установе.

Славки обред обавили су свештеници Зоран Илић и Младен Чалија честитајући крсну славу вртићу, а потом су услиједиле здравице гостију.

Свештеник Зоран Илић је поручио да вртић представља печат нашег града и да му даје истински и прави значај. Подсјетио је да је ово година у којој има највише дјеце у вртићу и да се нада да ће тако остати и убудуће јер је то најважније и највеће богатство.

Директорица вртића Милена Капор је честитала славу свим малишанима и својим колегама и захвалила се родитељима што су дошли у великом броју и што су им исказали повјерење када су њихова дјеца у питању.

Начелник општине Миленко Авдаловић истакао је да невесињска младост носи срећу, развој и прогрес и даје наду да ће овом мјесто опстати и стварати здраве и успјешне генерације младих људи.

У част Никољдана малишани су са својим васпитачима припремили и забавни програм. Кроз низ здравица, дјечијих пјесама и игара, представили су се као прави чувари херцеговачких обичаја и традиције.

На крају приредбе дјеци су подјељени пакетићи, које је обезбједила Црквена општна Невесиње.

 

Извор: Радио Невесиње