Данас, 26. септембра 2018, у 18.30 часова у Културном центру Требиње приказан ће бити  документарни филм Милоша Радовића  „Мали филм о великој Милени“.

Овај документарац, у трајању од 15 минута, говори  о раду наше глумачке диве која је до данас остварила око 160 филмских и ТВ улога по којима се филм са наших простора препознаје и памти.

Након тога слиједи промоција монографије  „Милена Дравић“  аутора Татјане Њежић.

Монографија је објављена у едицији посвећеној добитницима награде  „Добричин прстен“  за животно дјело.

У оквиру ревијалног дијела програма, у  20.00 часова  на програму је  играни филм  „Хороскоп“.

„Хороскоп“  је југословенски филм из 1969, награђен Сребрном ареном на фестивалу у Пули, а приказан је и на филмском фестивалу у Берлину.

САДРЖАЈ ФИЛМА:

На недовршену жељезничку станицу, у малом херцеговачком мјесту, долази Милка, честита дјевојка која је увјерена да је живот пред њом. У истом мјесту група другова малтретира локалне становнике, случајне пролазнике, младе дјевојке и туристе који пролазе на путу за море. Проблематични младићи ће се посебно заинтересовати за Милку. Сви припадници дружине желе да је имају, а из забаве прaве опкладу ко ће је од њих имати први. Само је један од њих на други начин заинтересован за њу и према њој има јака осјећања. Међутим, она ће га одбити…

РЕЖИЈА: Боро Драшковић

УЛОГЕ: Милена Дравић, Драган Николић, Михаило Миша Јанкетић, Јосиф Татић, Павле Вуисић…

ЖАНР: Драма

ДУЖИНА ТРАЈАЊА ФИЛМА: 87 МИН.

Улаз је слободан.

 

Извор: КЦ Требиње