Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је у Лакташима да ће разговарати са свим већим дистрибутерима нафте и нафтних деривата о томе шта Влада може да учини и како да интервенише у случају драстичних поремећаја на тржишту горива.

Коментаришући недавна поскупљења горива у Српској, министар је изјавио да ће о овоме имати детаљније информације након разговора са дистрибутерима, међу којима је и Рафинерија нафте у Броду.

Он је навео  да се цијене горива разликују од Требиња до Костајнице.

– Разлика је око 27 фенинга у Семберији у односу на овај дио овдје, и у Бирачу је, такође нижа цијена него овдје – рекао је Глухаковић.

Он је истакао да се најављује и поскупљење цигарета у наредној години, те да су у појединим дијеловима Српске поскупјели пекарски производи.

– Нама у Влади је важно да нема монополског понашања и да немамо јединствене цијене на бензинским пумпама. Важно је да немамо ту неку диктатуру над тржиштем од појединих дистрибутера, али понављам, свако од нас има право да точи гориво гдје је јефтиније – поручио је Глухаковић.

 

Извор: Глас Српске