Влада Републике Српске подржала је хуманитарну акцију “За дјечији осмијех и здравље дјеце на Косову и Метохији”.

На молбу Одбора за помоћ помоћ Косову и Метохији, кабинет предсједнице Владе Републике Српске Жељке Цвијановић донирао је 5.000 КМ.

Хуманитарна акција “За дјечији осмијех и здравље дјеце на Косову и Метохији” почела је у септембру, а проводи се у основним и средњим школама, институцијама и јавним и приватним предузећима у Републици Српској.

“Прва уплата стигла је у септембру из општине Хан Пијесак и ученика и професора СШЦ “Голуб Куреш” Билећа. Добили смо потврде градова Бањалука и Приједор, општине Брод и више основних и средњих школа о учешћу у овој хуманитарној акцији”, наводи се у саопштењу Одбора и додаје да је акцију подржало и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Акција траје до 31. децембра. Дио прикупљених средстава биће усмијерен за лијечење више од стотину тешко обољеле и дјеце са посебним потребама, а дио за пакетиће дјеци предшколског и школског узраста на Косову и Метохији.

Одбор за помоћ Косову и Метохији захвалио је Влади Српске и свима који су подржали акцију. Позвали су све који су у прилици да подрже акцију.

“Донације се могу уплатити на рачун Одбора за помоћ Косову и Метохији, на жиро-рачун 555-10000341964-45, Помоћ дјеци Косова и Метохије”, наводе из овог одбора.

 

Извор: РТРС