У просторијама Друштвеног центра Општине Невесиње јуче је одржан састанак Координационог одбора борачких организација Источне Херцеговине.

Учесници састанка одлучили су да подрже Борачку организацију РС да истраје у намјери да са Владом потпише меморандум о статусним питањима борачке организације и борачких категорија.

Члан Предсједништва Борачке организације РС и предсједник Координационог одбора борачких организација Источне Херцеговине Светозар Аћимовић подсјетио је да је на посљедњој сједници БОРС-а у Добоју донијет закључак да се меморандум са Владом потпише најкасније до 20. септембра, у противном ће поднијети иницијативу за сазивање сабора бораца.

„У оквиру овог меморандума рјешава се статус БОРС-а, наставља рјешавање стамбених питања борачке категорије и обезбјеђује се дупли ратни стаж демобилисаним борцима, који имају 65 година, а немају 15 година радног стажа, како би могли остварити минималну пензију“, појаснио је Аћимовић.

На јучерашњем састанку борци су подсјетили да су незадовољни што сва питања из меморандума нису добила епилог. Једино је, кажу, привремено ријешена исплата мјесечног додатка за борце који су напунили 65 година, али немају 15 година радног стажа, а они инсистирају на трајном рјешењу.

 

Извор: Радио Невесиње