Након пола вијека постојања највеће вјештачко језеро на Балкану први пут добија уређене плаже.

До воде Билећког језера сада се тешко долази па је ова вијест највише обрадовала Билећане. Кажу ово сада је далеко од плаже, јер је све шибље и камењар, а змије су врло чести гости.

“Може ли се ово уопште назвати плажом!? За овакво језеро и највеће језеро на Балкану ово није прикладна плажа.”
“Дивља, једном ријечи, шикара. Бар да су посјекли овај дио трња.”
“Мислим да је за сваку похвалу идеја и реализација ових пројеката да коначно Билећко језеро засија у пуном сјају.” само су неки од коментара купача на језеру.

Дио обале Билећког језера у пуном сјају засијаће за неколико дана. Камиони и багери већ раде пуном паром. Идејни творац свега је Завичајни клуб “Освит” из Билеће, а плаже ће уредити два херцеговачка гиганта, ХЕТ и РиТЕ Гацко. Све ће коштати скоро 100.000 марака.

“Овдје су планиране четири врсте плаже, бетонска, понтонска плажа, једна је већ дошла и доћи ће још три, затим овдје ће да буде шљунковита и пјесковита плажа,  те игралиште за одбојку у пијеску,” каже Миодраг Хрњаз Љумо, из ЗК “Освит”.

У плану су и дјечија игралишта, а са радом је почела и прва билећка „Школа пливања“. Наредног викенда у водама Билећког језера биће одржан и први пливачки маратон у историји Републике Српске.

 

Извор: Глас Српске