Чланови Омладинске банке Билећа одржали су у Дому културе „ Јевто Дедијер“ презентацију платформе „Лонац“.

Присутни су упућени у могућности које пружа сарадња са овом организацијом, начину предлагања пројекта, као и условима које пројекат мора испунити да би дошао у фазу реализације.

„Да бисте успјешно аплицирали за пројекат, потребно је да окупите тим од три до седам чланова, и да имате од 17 до 35 година за пројекте и 18 до 35 за микробизнисе . Ваш пројекат може бити вриједности од 500 до 1500 КМ, гдје је од заједнице потребно обезбиједити 50% у виду робе, услуге или новца.”, објаснила је чланица одбора Омладинске банке Билећа Анђела Џелетовић.
Омладинска банка Билеће располаже фондом од 7500 КМ за пројекте и 2500 КМ за микробизнисе. Пројекти који најчешће буду одобрени су друштвено корисни пројекти, они који подстичу развој заједнице и утичу на еколошку свијест.

Омладинска банка (Програм Омладинских банака) је високо партиципативни и транспарентан програм за оснаживање младих у Босни и Херцеговини. Међу 27 земаља у којима се реализује овај програм, омладинска банка БиХ премашује све резултате – број подржаних пројеката, мобилних локалних партнера и локалних ресурса.
Преко Омладинских банака младе жене и мушкарци добијају грантове за пројекте у заједници, терену и онлајн подршку од стране тимова Мозаика и младих вршњака, обуке, подршке у развоју пројеката, прилике за стипендирање…
Пројекти се могу пријавити до 25.03.2019. године до 14:00 часова, а управо је заједница та која бира побједнике и гласа за пројекте од 10. до 16. априла 2019. године.

Извор: Радио Билећа