Један од најпознатијих крагујевачких бендова су „Освајачи“ и њихов фронтмен Звонко Пантовић Чипи, који су у новогодишњој ноћи у Требињу одржали двочасовни концерт испод крошњи чувених платана и вратили бројне грађане у вријеме добрих рок свирки у којима нема претварања.

Чипија и његове колеге из бенда Банета Јелића, гитаристу, Дејана Пејовића, Небојшу Јаковљевића, клавијатуристу и Ненада Бранковића, бубњара, требињски су платани, како кажу, одавно освојили. А за „Независне“ су подијелили своје утиске и љубав према Требињу.

„Нисам дуго био у Требињу и нажалост никако да дођем на мало дужи период, мада би требало да овде проведем неко време па да добијем инспирацију, јер је ово место које инспирише, нарочито ови прелепи платани, за које нисам знао да могу бити овако лепи и зими“, рекао је Чипи.

Иако је њихов најновији албум „Сад је на мене ред“ изашао прије више од годину дана, „Освајачи“ сматрају да не треба журити са новим и, с обзиром на то да се поново у моду враћају стари добри синглови, највјероватније је да ће ускоро почети радити на томе, а инспирацију траже на свим мјестима која на њих оставе добар утисак, попут прве овогодишње свирке на југу Српске.

„Загријала нас је атмосфера и медитерански дух Требиња, с обзиром на то да је Крагујевац сјеверније, али се ‘Освајачи’ добро осјећају и у другим крајевима Републике Српске“, подијелио је своје утиске Чипи.

Он је додао да се исто овако пријатно осјећао и у Бањалуци, на свиркама у Бијељини, те да га је публика у сваком граду Републике Српске сјајно дочекала.

„И вечерас је свима нама било прелепо, ово је један од најлепших дочека Нове године у последњих неколико година за нас, а верујем да је такав осећај имала и публика у овом дивном амбијенту“, наставља фронтмен „Освајача“, који су изводили и старе и нове хитове.

Оно што је одушевило нарочито оне средовјечне Требињце и Требињке били су хитови „Смака“, јер су уз своје крагујевачке старије колеге „Освајачи“ одрастали и често, кажу, изводе на својим концертима њихове пјесме.

„Тренутно још промовишемо албум ‘Сад је на мене ред’, правимо још неке нове спотове и пуно свирамо, јер већ имамо заказане многе свирке, тако да радимо доста и, судећи како нам је кренула, ова година биће добра“, рекао нам је Чипи.

Рокери из Крагујевца су у Требињу гостовали неколико пута у посљедњих неколико година и увијек су, како кажу, спремни да се одазову позиву какав су имали од градских власти за новогодишње славље.

Извор: Независне новине