Juče je u Sportskoj dvorani Miloš Mrdić u Bregovima odigrana utakmica 11. kola Prve lige Republike Srpske za rukometašice u kojoj je domaćin Leotar savladao gošće iz Bijeljine ekipu Radnika konačnim rezultatom 20:15, nakon 10:7 na poluvremenu.

Otvaranje utakmice nije bilo tako dobro za igračice Leotara koje su gubile 2:0 nakon što su mrežu Kisin pogodile Savić i Vičić, Leotar potom smanjuje razliku preko Mucović na 1:2, da bi za gošće bile precizne Vukobrat i Vičič.

Svoju sjajnu partiju na utakmici najavila je Ana Crnogorac koja pogađa priv put za 5:2. Gošće odlaze na 3:5 da bi ista igračica dva puta pogodila za 4:5.

Nakon tajm auta šefa struke Leotara Zdravka Komnenovića Leotar je izgledao bolje.

Nakon tajmauta precizna je bila Vukobrat, a potom i Crnogorac. Poslije nje u  listu strijelaca se upisuje Resković, što joj je bio i jedini gol na utakmici.

Za Radnik pogađa Živanić što je bilo njihovo posljednje vođstvo, pošto Leotar pravi seriju 5:0, I tako  dolazi di tri gola razlike  (10:7). Ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Na otvaranju druge dionice igre u listu stijelaca se tri puta upisala Živanić, ipak Crnogorac prekida ovu seriju svojim golom u 35. minutu  za 12:10.

Za igračice iz Bijeljine pogađa Vičić da bi potom za Leotar mrežu pogodile  Mucović i Gačina za 14:10. Potom mrežu mlade Ivane Kisin pogađa Kujačić, da bi uslijedila dva sjajna gola Crnogorac koja je tokom čitave utakmice bila lider svoga tima i vodila ga ka konačnom trijumfu.

Uslijedila su dva gola za Leotar čiji je strijelac bila Vučić, nakon nje svoj prvi gol za RK Leotar daje Kovačević.

Rezultat je pred kraj meča bio 17:14, prije nego  što pogađa i Živanić. Do kraja utakmice gošće nisu postigle nijedan gol, a za Leotar su precizne bile Crnogorac, Gaćina i Kraljević.

ŽRK Leotar ovom pobjedom je dobro počeo drugu polusezonu nakon duge zimske pauze.  Sljedeća utakmica za ŽRK Leotar je teško gostovanje ekipi Doboja u Doboju.

Nakon utakmice najbolja igračica pobjedničke ekipe Ana Crnogorac rekla je da je itekako zadovoljna pobjedom i dodala  “moj učinak nije važan, ovo je pobjeda cijele ekipe, treniraćemo i dalje naporno i nadam se da ćemo biti još bolje utakmicama koje nam dolaze.”

S.Š. / HP, mart, 2019.