Voditelj i komičar Zoran Kesić jedana je od onih ličnosti koje uvijek upiru prstom tamo gdje treba. Ili ne treba, zavisi s koje tačke gledišta se posmatra. Možda ne govori ono što većina misli, ali sigurno govori ono što većina ne smije.

Samo neophodno

U kućnoj je izolaciji sa suprugom i djecom te je za “Dnevni avaz” otvoreno govorio o pandemiji koronavirusa, preduzetim mjerama srpske vlade.

– Izlazim samo kada je neophodno da kupim šta treba i da izvedem decu bukvalno na pola sata u park. Kao i svi, pridržavamo se preporuka stručnjaka i pokušavamo da budemo savjesni. Činimo sve što je do nas da što prije prođe – govori Kesić.

Ističe da je dobrodošlo sve što treba i može da se uradi na suzbijanju.

– Naši narodi nisu baš disciplinovani. Mnogi su u fazonu: „Ma neće mene“. Tako možda i treba malo da se zaprijeti ljudima i stavi im se do znanja: „E, ako si ti blesav da sebe izlažeš opasnosti, nećeš valjda druge“. Sjedi kući i čekaj da prođe ovo sve – ističe Kesić.

U narednoj emisiji „24 sata sa Zoranom Kesićem“ bit će uključena i dešavanja iz regiona.

– Želimo da vidimo kako se oni nose s virusom, u kućnoj izolaciji, pa na neki način da se povežemo i pokažemo jedinstvo u ovoj teškoj situaciji. Jer, kako izgleda, samo teške situacije mogu da nas ujedine. Postoji nešto mnogo bitnije od naših malih, dosadnih, preživljenih i prežvakanih podjela po nacionalnosti i vjeri – smatra Kesić.

Kaže da će biti sretan ako pandemija koronavirusa zbliži sve naše države.

– Najvažnije je da svi budemo živi i zdravi, a onda će na nama biti šta ćemo s tim zdravljem u budućnosti da uradimo. Možda i neće biti sve ispočetka, možda ćemo malo postati svesniji značaja života, da je ograničen i ima rok trajanja i da je glupo traćiti ga na mržnju i zlo, prebacivanje i prošlost. Bolje ga je iskoristiti za lep život. Ali, znajući nas, ne vjerujem u to – zaključio je Kesić.

Kada je u pitanju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, osvrnuo se na njegovo obraćanje dok kiše, a potom se rukuje s ljekarima.

– Neoprezan je. Ne može to tako, mora i on da se pridržava pravila. Ustvari, on bi prvi trebao da se pridržava, trebalo bi svojim primerom da pokaže kako se to radi. A eto, on je napravio ozbiljan gaf da kiše i briše u maramicu, a onda istom tom rukom se rukuje s doktorima. To je zaista izgledalo u najmanju ruku neodgovorno. Mi smo to uočili i prikazali u našoj emisiji „24 sata“. Ne iz neke zle namjere, već nam je poslužila kao edukativan primjer – ovako ne treba – iskren je Kesić.

 

Izvor: Avaz / 6yka.com